Skip Navigation LinksПочетна / Медиа / Детали за новост

Онлајн курс за интелектуална сопственост

26.02.2020

 

Онлајн курсот е наменет за компании кои сакаат да ги унапредат своите знаења во областа на интелектуалната сопственост. Овој курс, кој можете да се следите бесплатно, е составен од пет модули:

 

  • Модул 1 – Комерцијализација на интелектуалната сопственост
  • Модул 2 – Договори за интелектуална сопственост
  • Модул 3 – Договори за неоткривање (доверливост)
  • Модул 4 – Лиценцирање технологија
  • Модул 5 – Управување на интелектуалната сопственост при отворените иновации

 

Курсот е изработен во рамки на проектот ,,Промовирање на соработката меѓу истражувачките организации и бизнис секторот преку градење капацитети за трансфер на технологии”, кофинансиран од Министерство за економија на Република Северна Македонија и Enterprise Europe Network во Македонија. Проектот е имплементиран од Фондација за менаџмент и индустриско истражување.

 

За да го следите курсот потребно е претходно да се регистрирате на платформата http://pretpriemacedu.mk/.